Карта переслідувань

Канал Ньюсван заявив про скасування телемосту через відкриті погрози журналістам на їх родичам

  • 2019.07.07
  • Київ
  • Київська область
  • Погрози

7 липня 2019 року український канал NewsOne разом в російським каналом Россия24 анонсували телеміст, програму “Треба Поговорити”, яка за словами самих каналів покликана на створення платформи для діалогу між “звичайними людьми” з обох країн.
Через анонс в Києві були заплановане мирне зібрання на 8 липня на 20.30 “Ідемо на телеміст!”, яке лобіювало за скасування телемосту, як будування діалогу з телеканалом, що активно використовує антиукраїнську пропаганду.
Про скасування телемосту було повідомлено вранці 8 липня на сайті каналу NewsOne де також було зазначено про погрози каналу та журналістам/кам і їх сім’ям.
Ми надіслали офіційний лист головному/ній редактору/ці сайту з проханням надати більш детальну інформацію щодо факту погроз чи, з дозволу самих журналістів/ок, поділитися особистими контактами з постраждалими для подальшого збору первинної інформації щодо інциденту.
Поки щодо цієї ситуації відомо, що ГПУ зареєструвала провадження про замах на скоєння державної зради через анонс телемосту. Засудила намір проведення телемосту і Національна спілка журналістів України, а багато українських юристів/ок та громадських діячів/ок, ссилаються на рішення Окружного адміністративного суду Києва від 29 травня 2018 року № 826/3456/14 про заборону трансляції ряду російських телеканалів.